បន្លែ និងផ្លែឈើផ្តល់នូវសារធាតុសំខាន់ដែលជួយឲ្យរាងកាយមានសុខភាពល្អ។ ប្រសិនបើអ្នកមិនសូវចូលចិត្តបន្លែ នោះអ្នកគួរទទួលទានផ្លែឈើឲ្យបានច្រើនព្រោះថាការទទួលទានផ្លែឈើ ក៏អាចផ្តល់នូវសារធាតុចិញ្ចឹមដែលរាងកាយត្រូវការផងដែរ។
លោកស្រី Susan Bowerman, MS, RD, CSSDទីប្រឹក្សាផ្នែកបណ្តុះបណ្តាលអាហារបំប៉នរបស់ក្រុមហ៊ុន Herbalife បានឲ្យដឹងថា ទាំងបន្លែនិងផ្លែឈើសុទ្ធតែមានសមាសធាតុសំខាន់ ព្រមទាំងមានគុណប្រយោជន៍យ៉ាងសម្បូរបែប។ លោកអ្នកអាចទទួលបានវីតាមីនC ពីផ្លែឈើប្រភេទផ្លែប៊ែរី ក៏ដូចជាពីបន្លែផ្កាខាត់ណាប្រូខូលី ជាតិប៉ូតាស្យូមពីផ្លែចេក និងមើមឆៃថាវក្រហម។ សារធាតុ Phytonutrients ដែលគាំទ្រដល់រសជាតិ និងពណ៌របស់បន្លែ ផ្លែឈើ និងជាប្រភពយ៉ាងសំបូរបែបសំរាប់វីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែ។
ឧទាហរណ៍ ប៊ែរី និងផ្កាខាត់ណា៖ ពួកវាអាចមានរូបរាងស្រដៀងគ្នា ព្រមទាំងផ្តល់នូវវីតាមីន Cដូចគ្នា ប៉ុន្តែសារធាតុ Phytonutrients របស់ពួកវាអាចមិនមានអ្វីខុសគ្នាច្រើនពេកទេ។ ផ្លែប៊ែរី មានពណ៌ក្រហមលាយស្វាយដែលហៅថា anthocyanins (ធាតុពណ៌ក្រហម) ហើយសារធាតុនេះមានច្រើននៅក្នុងផ្លែឈើជាងក្នុងបន្លែ។ លោកស្រីបន្ត។
ផ្ទុយទៅវិញ សមាសធាតុ isothiocyanates (សារធាតុក្លិន) ត្រូវបានគេរកឃើញនៅក្នុងផ្កាខាត់ណាប្រូខូលី ស្ពៃក្តោប និងផ្កាស្ពៃ ដែលសារធាតុនេះអ្នកអាចរកបានតែក្នុងបន្លែតែប៉ុណ្ណោះ។ មានមនុស្សតិចណាស់ដែលចូលចិត្តបន្លែជាងផ្លែឈើ។ ប្រសិនបើអ្នកមិនចូលចិត្តទទួលទានផ្លែឈើទុំ អ្នកអាចសាកល្បងទទួលទានបែបក្លាសេអោយត្រជាក់ ឬបែបក្រឡុក។ សម្រាប់បន្លែ អ្នកអាចទទួលទាន ឆៅ ស្ងោរ ស៊ុបឬ ឆាជាដើម៕
Post a Comment