តាមការសិក្សាស្រាវជ្រាវបានឲ្យដឹងថា ការបរិភោគភេសជ្ជៈកូកាកូឡាជារៀងរាល់ថ្ងៃ ធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាពយ៉ាងធ្ងន់ធ្ងរ។
ថ្ងៃនេះ យើងក៏សូមចែករំលែកឲ្យប្រិយមិត្តបានដឹងពីគ្រោះថ្នាក់នេះ ចំពោះអ្នកដែលញៀននឹងកូកាកូឡារាល់ថ្ងៃ ព្រោះកូកាអាចជាឃាតករលាក់មុខ ហើយសម្លាប់យើងបន្ដិចម្ដងៗ៖
១. ប៉ះពាល់តំរងនោម
កូកា Zero មានជាតិស្ករសិប្បនិម្មិត្តដែលនេះអាចធ្វើឲ្យគ្រោះថ្នាក់ដល់តម្រងនោម របស់យើងយ៉ាងខ្លាំង អ្វីដែលគួរឲ្យបារម្ភទៅទៀតនោះគឺបើយើងទទួលទានរាល់ថ្ងៃ ច្បាស់ជាធ្វើឲ្យតម្រងនោមរបស់យើងចុះខ្សោយជាមិនខាន។
២.ហានិភ័យដែលអសបណ្តាលឲ្យកើតជំងឺមហារីក
ក្នុងន័យនេះមិនមានន័យថា បរិភោគកូការាល់ថ្ងៃហើយកើតមហារីកទេ ប៉ុន្ដែម៉ូលីគុល benzene និង ជាតិផ្លាស្ទិករបស់ដបកូកា អាចបង្កឲ្យមានមេរោគជំងឺមហារីកបាន ដូច្នេះគ្រូពេទ្យជំនាញខាងសុខភាព សំណូមពរឲ្យទទួលទានត្រឹម១កំប៉ុង ក្នុង១សបា្ដហ៍ ដើម្បីបន្ថយហានិភ័យមហារីក។
៣. បញ្ហាបេះដូង និងប្រព័ន្ធឈាម
អាចបង្កើនជាតិកូលេស្ដេរ៉ូល បង្កើនឱកាសកើតជម្ងឺគាំងបេះដូង ឡើនសំពាធឈាម ហើយស្រ្ដីៗអាចប្រឈមនឹងជម្ងឺទឹកនោមផ្អែមទៀតផង។
៤. បញ្ហាស្បែក
បរិភោគកូឡា ធ្វើឲ្យឡើងជាតិស្ករ ហើយបណ្ដាលឲ្យស្បែកឆាប់ជ្រីវជ្រួញ មុខឆាប់ចាស់ ស្បែកស្ងួត និង ឡើងមុន។
៥.ជម្ងឺធាត់
មិនត្រឹមតែឡើងទម្ងន់ទេ គឺធ្វើឲ្យយើងមានអារម្មណ៍ធាត់តែម្ដង ព្រោះតែវាបង្កើនសំពាធលើប្រព័ន្ធស៊ាំ សន្លាក់ និង ឆ្អឹងរបស់យើង។
៦. កើតជម្ងឺថប់បារម្ភ
កូកាធ្វើឲ្យគេងមិនលក់ ឈឺក្បាល កើតជម្ងឺធ្លាក់ទឹកចិត្ត ពិសេសគឺជម្ងឺថប់បារម្ភនេះ។
៧. ពុកធ្មេញ
៨. បង្កឲ្យកខ្វះវីតាមីន
ជាតិអាស៊ីត phosphoric របស់កូកា ស្រូបយកវីតាមីន និង សារធាតុចិញ្ចឹមពីក្នុងខ្លួន។ ចុះបើអ្នកទទួលទានរាល់ថ្ងៃនោះ ស្រមៃមើលថានឹងបាត់បង់វីតាមីនអស់ច្រើនប៉ុណ្ណា?
៩. ធ្វើឲ្យថយចុះចំនួនមេជីវិតឈ្មោល
លទ្ធភាពនៃផលប៉ះពាល់នៃជាតិកាល់ស្យូមនៃកូកាកូឡាត្រូវបានគេរាយការណ៍ជាលើកដំបូងនៅឆ្នាំ 1985 នៅ New England Journal of Medicine ។ ពីរឆ្នាំក្រោយមកអ្នកស្រាវជ្រាវនៅមន្ទីរពេទ្យទូទៅអតីតយុទ្ធជននៅសាធារណរដ្ឋចិន បានរកឃើញថាខណៈដែលកូកាកូឡាបានកាត់បន្ថយចលនារបស់មេជីវិតឈ្មោល តែវាមិនប៉ះពាល់ដល់មេជីវិតឡើយ។ នៅខែមីនាឆ្នាំ 2010 រ៉យទ័របានរាយការណ៍ពីលទ្ធផលនៃការសិក្សារបស់ដាណឺម៉ាកដែលបង្ហាញថាបុរសដែលផឹកកូកាកូឡាបាន 32 អោនឬច្រើនជាងនេះអាចបន្ថយចំនួនមេជីវិតឈ្មោល ជិត 30% ។
កូកាកូឡាគឺជាភេសជ្ជៈមានជាតិអាស៊ីតច្រើនបំផុតនៅលើទីផ្សារ។ ការធ្វើបទសម្ភាសន៍ជាមួយវេជ្ជបណ្ឌិត James McKay អតីតវិទ្យាស្ថានស្រាវជ្រាវវេជ្ជសាស្រ្តរបស់ Naval បានរកឃើញថាកូឡាមានកម្រិត pH កម្រិតខ្ពស់បំផុតចំពោះទឹកខ្មះរវាងពី 2,0 និង 3,4 ទៅតាមរដ្ឋបាលអាហារនិងឱសថ។ ការសិក្សាមួយដែលត្រូវបានចេញផ្សាយនៅក្នុងទស្សនាវដ្តី Inflammopharmacology បានបង្ហាញថាកណ្តុរដែលទទួលទានកូកាកូឡាបានបង្ហាញពីការបញ្ចេញអង់ស៊ីមរបស់ក្រពះដែលត្រូវបានប្រើដើម្បីធ្វើឱ្យមានតុល្យភាព pH ៕
Post a Comment